Amazing software

Discussion about Mediachance DAP

Amazing software

Postby shmutus » Sat Feb 13, 2016 11:58 am

Hello!
I have downloaded the Free trial of Dynamic Auto Painter, and it is absolutely fantastic.
What I didn't find is an option for batch rendering (for effects without non stop).
Is there an option to apply an effect on multiple images?
Thanks!
shmutus
 
Posts: 1
Joined: Sat Feb 13, 2016 11:53 am

Re: Amazing software

Postby LigH » Mon Feb 15, 2016 4:06 am

Hello, welcome to the forum.

This has been asked before, and it was already answered with a "no". Batch processing is not the intended use of DAP. Every source image has a different character, may be more or less suitable for a specific template, may need different tweaks of the painting parameters to look optimal in the resulting painting.

The only kind of filtering tool which may be suitable for batch processing is the part which was included into DAP 4 recently: Photo Reactor. It is also available separately, it does not paint stroke by stroke, but filters algorithmically. But for the "legacy" paint work already available in DAP 2 and 3, where every single stroke has a meaning, batch processing would just not match the reason why it was made.
#MediaChances — a deviantArtist group
LigH
 
Posts: 841
Joined: Thu Nov 10, 2011 9:47 am

Re: Amazing software Batch doesn' work with some old AOPs

Postby tartine78 » Sun Dec 11, 2016 2:22 pm

shmutus wrote:Hello!
I have downloaded the Free trial of Dynamic Auto Painter, and it is absolutely fantastic.
What I didn't find is an option for batch rendering (for effects without non stop).
Is there an option to apply an effect on multiple images?
Thanks!


I did'nt found how to change it but AOPs working in batch mode if there is under paint layer progress bar.
2016-12-11 18_29_57-IMG-20160611-WA0001 - Dynamic Auto Painter x64 PRO dood.png
AOP with no progress bar doesnt work in batch
2016-12-11 18_29_57-IMG-20160611-WA0001 - Dynamic Auto Painter x64 PRO dood.png (51.2 KiB) Viewed 2531 times


if there is a progress bar then it works in batch mode
AOP working in batch mode if there is  under paint layer progress bar.png
AOP working in batch mode if there is under paint layer progress bar.png (14.27 KiB) Viewed 2531 times


EDIT:
it seems to be related to "Rez smart" option
2016-12-11 23_24_04-Template Editor res smaert.png
2016-12-11 23_24_04-Template Editor res smaert.png (1.12 KiB) Viewed 2522 times


if it is set to "not used (simple template)" the AOP won't work in batch mode, am i right ?


Is there's anyone knowing how to fix the AOP to be batch compatible?

Mike
tartine78
 
Posts: 31
Joined: Tue Nov 22, 2016 6:26 pm

Re: Amazing software

Postby Oscar » Sat Dec 17, 2016 11:29 pm

Probably a bug, the dap went through so many changes... I will have to check this out.
Oscar
Site Admin
 
Posts: 863
Images: 2
Joined: Fri Oct 22, 2010 9:54 am

Re: Amazing software

Postby tartine78 » Thu Jan 05, 2017 8:19 pm

Oscar wrote:Probably a bug, the dap went through so many changes... I will have to check this out.


Thanks Oscar,

Mike
tartine78
 
Posts: 31
Joined: Tue Nov 22, 2016 6:26 pm


Return to Dynamic Auto Painter

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron