Ask for help here

Upcoming mother of all image editors
tartine78
Posts: 32
Joined: Tue Nov 22, 2016 6:26 pm

Re: Ask for help here

Post by tartine78 »

smmsamm wrote:I have a low quality picture and i need to increase the dimension and resolution and Thout maybe PR can do this,
Please tell me witch Part i use to do this i dont need painting i want only regenerate it on higher resolution without noise and loosing quality.
Hi smmsamm

the best you can do is to use one of these nodes
resize en scale nodes
resize en scale nodes
2017-11-05 17_52_44-resize - PhotoReactor.png (19.66 KiB) Viewed 6416 times

it allows you to choose between different algorithms
all the processes to resize
all the processes to resize
2017-11-05 17_54_38-process bic - PhotoReactor.png (3.57 KiB) Viewed 6416 times
I did'nt found a table comparing all of them but some are beter for text, other for photos and so on.

Mike

Peter-GZ
Posts: 586
Joined: Sat Apr 27, 2013 10:02 am
Location: Sindorf, Germany

Re: Ask for help here

Post by Peter-GZ »

tartine78 wrote:
smmsamm wrote:I have a low quality picture and i need to increase the dimension and resolution and Thout maybe PR can do this,
Please tell me witch Part i use to do this i dont need painting i want only regenerate it on higher resolution without noise and loosing quality.
Hi smmsamm

the best you can do is to use one of these nodes
it allows you to choose between different algorithms
I did'nt found a table comparing all of them but some are beter for text, other for photos and so on.

Mike
supplement, the "Main Image" better as PNG or Tiff Format, not JPG.
Peter-GZ
All my edited photos are photographs by me.

Pete
Posts: 4
Joined: Wed Aug 07, 2019 10:53 am

Re: Ask for help here

Post by Pete »

I'm a newbie. I've started to use DAP on a Mac using Wine. I then try to edit the image using Photo Reactor and use the technique of dragging an image (from the appropriate forum i.e. with a flow attached). It ask me if I want to use the new image as an embedded flow, to which I answer yes. It completes the process - though I cannot see any flow other than Main image, output, and the new image, and promptly crashes out of Photo Reactor, taking me back into DAP. Help anyone?

Marcellin39
Posts: 1
Joined: Tue Jun 02, 2020 3:34 pm

Re: Ask for help here

Post by Marcellin39 »

quantumleap wrote:
Sun May 12, 2013 12:13 am
Here's one way of doing it.
meilleur taux
Take your main image and blur it as you want. Do a Blend Layers, and feed the blurred image into the box as input A. Type of blend is normal, 100% opacity and swap layers on. Now place a Merge Alpha building block and connect your main image to its left input. Place a Mask building block and connect its output to the bottom input of the Merge Alpha. Set the Merge Alpha to intensity. Connect the Merge Alpha output to input B of the Blend Layers. Edit the mask as required and it should allow the non-blurred section to show through.

See the diagram below for the flow.

Jeff
Hello I have merged the Alpha building block and connected the main image to its left input but there is still a problem

PavelL
Posts: 1
Joined: Sat Jun 06, 2020 3:29 pm

Re: Ask for help here

Post by PavelL »

Hi guys,
I am new to this software. I am trying to do this effect. Is it possible?
2020-06-05_1658.png
2020-06-05_1658.png (519.91 KiB) Viewed 229 times
Thank you!
Pavel

Post Reply